Salzburške noklice

0
617

salcburske-noklicePotrebno je:
5 belanca, 3 kašike šećera, so, 3 žumanceta, kašika brašna, 3 kašike mleka, kesica vanilin šećera, nastrugana kora od pola limuna, 50 g maslaca za podmazivanje, šećer u prahu

Priprema:
Belanca s malo šećera mutite u čvrst sneg. Sipajte kašiku po kašiku šećera i nastavite s mućenjem da se šećer istopi. Zatim sastavite s brašnom izmešanim sa vanilin šećerom. Žumanca lagano izmešajte s dve kašike umućenih belanaca, pa sve pomešajte s preostalim belancima. Smesu podelite na tri-četiri dela i kašikom stavljajte u vatrostalni sud s rastopljenim maslacem i mlekom. Pecite oko osam minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, da dobije zlatnožutu boju. Sud polako vadite iz rerne da nokle ne „padnu“, pospite šećerom u prahu i tople poslužite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here