Mafini sa ribizlama

0
553

mafini-sa-ribizlamaPotrebno je:
3 jaja, 125 g putera, 200 g šećera, kesica vanilin šećera, malo soli, 250 g ribizli, 70 g brašna, 40 g mlevenih lešnika, pola kašičice praška za pecivo, 4 kašike mleka.

Priprema:
Umutite mikserom puter, 85 g šećera, vanilin šećer i so. Razlupajte jaja i odvojte belanca od žumanaca. Žumanca dodajte u masu sa puterom pa promešajte kako bi se masa ujednačila. Pomešajte brašno, mlevene lešnike i prašak za pecivo i dolijte mleko. U pleh za mafine poređajte papirne korpice. Sipajte testo i pecite 5-7 minuta u zagrejanoj rerni na temperaturi od 175 stepeni. Operite ribizle i izgnječite ih viljuškom. Ulupajte belanca i dodajte 125 g šećera i ribizle. Mafine izvadite iz rerne i premažite ih filom od belanaca. Zatim ih vratite u rernu i pecite 15 minuta na istoj temperaturi. Kada izvadite pleh iz rerne, sačekajte 10 minuta. Izvadite mafine i ostavite ih da se ohlade.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here