Jagode u želeu

0
431

jagode-u-zeleuPotrebno je:
250 g jagoda, 2 listića želatina, 1 dl sirupa od jagoda, 2 čaše kisele pavlake, 2 dl slatke pavlake, 4 kašike šećera, nekoliko listića sveže nane i malo šećera u prahu.

Priprema:
Listiće želatina potopite u hladnu vodu i ostavite sa strane da omekšaju. Za to vreme pomešajte sirup od jagoda sa 1 dl vode i kuvajte do vrenja.Čim voda proključa sklonite s ringle, ubacite oceđene razmekšale listiće želatina i mešajte dok se sasvim ne otope. Rasporedite u četiri čaše i ostavite ih da odstoje u frižideru minimum dva sata. U međuvremenu umutite šlag od slatke pavlake i šećera, pažljivo ga pomešajte sa kiselom pavlakom i ostavite da odstoji u frižideru. Jagode dobro operite i osušite, polovinu isecite na kolutiće, a ostatak na četvrtine.Kolutiće jagoda ređajte duž zidova čaša, zatim čaše napunite mešavinom šlaga i kisele pavlake. Odozgo poređajte ostatak jagoda, pospite šećerom u prahu i ukrasite listićima nane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here