Potrebno je:
100 g šumskih jagoda, 100 g kupina, 100 g malina, 100 g borovnica, 100 g crvenih i 100 g belih ribizli, pola limuna, paket piškota, dve grančice sveže nane, 2 dl slatke pavlake, pola kesice vanilin šećera i 2 kašike šećera u prahu.
Priprema:
Od svakog voća odvojte po kašičicu, sve zajedno izmiksajte, sipajte sok od pola limuna, 2 kašike šećera u prahu i vanilin šećer i mešajte dok se šećer sasvim ne otopi. Preostalo voće naizmenično sipajte sloj po sloj u staklenu činiju. Preko svakog sloja sipajte malo pripremljenog preliva, prekrijte providnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta. Neposredno pre serviranja umutite šlag od slatke pavlake, sipajte ga preko ohlađenog voća, ukrasite listićima nane i služite sa piškotama.