Potrebno je:
za 4 porcije: 150 g raznog kandiranog voća po želji, limun, 400 g rikota ili drugog neslanog krem sira, 4 kašike soka od višanja, 50 g šećera u prahu i 100 ml slatke pavlake.
za ukrašavanje: 4 listića nane i 4 grančice ribizla.
Priprema:
Kandirano voće sitno iseckajte. Limun operite u toploj vodi, osušite, iscedite sok i izrendajte koru. Rikotu ili drugi neslani krem sir dobro umutite sa sokom od trešanja, dodajte šećer u prahu, limunov sok i rendanu koru, pa još jednom promešajte. Umutite šlag od slatke pavlake i pažljivo umešajte u krem sir sa kandiranim voćem. Sladoled podelite u četiri činije i stavite da odstoji u zamrzivaču najmanje četiri sata. Deset minuta pre serviranja izvadite iz zamrzivača (ukoliko je potrebno činije kratko potopite u toplu vodu da biste lakše izvadili sladoled), stavite na tacnu i ukrasite listićem nane i grančicom ribizla.