Šareni desert

0
763

sareni-desertPotrebno je:
200 g malina, 2 pudinga od vanile, 400 ml likera od jaja, 400 g šećera, 600 ml mleka, 2 kesice crvenog želatina u prahu i malo šećera u prahu.

Priprema:
Odvojte 100 g šećera i 300 ml mleka. U maloj posudi pomešajte puding i dve kašike šećera (od odvojenih 100 g), sipajte pet kašika mleka (od odvojenih 300 ml) i mešajte dok ne dobijete ujednačenu masu. Ostatak mleka prokuvajte, sklonite s ringle, dodajte puding, ponovo vratite na ringlu, kuvajte još minut uz stalno mešanje, isključite šporet, sipajte 200 ml likera od jaja i dobro promešajte. Puding rasporedite u šest visokih desertnih čaša i ostavite da se ohladi. Za to vreme očistite maline i po pet bobica stavite u svaku čašu sa puding kremom. Kesicu želatina, 100 grama šećera i 400 ml vode otopite na umerenoj temperaturi i mešajte dok se ne rastvori, ali pazite da ne proključa. Otopljen želatin sipajte preko malina u čaši i ostavite da se hlade najmanje pet sati. Na isti način skuvajte i drugu kesicu pudinga, odnosno želatina, rasporedite u čaše i stavite u frižider da se hladi pet sati. Pre serviranja čaše napunite svežim malinama i pospite prah šećerom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here