Voćni deserti u čaši-dupli žele

0
567

Vocni deserti u casi-dupli zeleOsveženje u ovim vrelim danima stiže i iz čaše. Umesto tečnosti, u njoj može biti dupli žele, banan i borovnice, hrskava kajpirinja, krem od nane i limuna ili jagode začinjene vanilom.
Potrebno je za 5 osoba:
300 g svežeg ili smrznutog crvenog voća (maline, jagode, ribizle), 160 g želatina u prahu, 550 g grčkog jogurta, kašičica ekstrakta vanile, 6 listova želatina i 3 kašičice belog sirupa.

Priprema:
Želatin u prahu pripremite prema uputstvu na pakovanju, prohladite, sipajte 3/4 u dekorativne čaše, dodajte voće, pa nalijte ostatak. Čaše malo ukosite i ostavite u frižideru da se žele sasvim stegne. Listove želatina omekšajte u hladnoj vodi, ocedite i zagrejte na umerenoj temperaturi. Jogurt umutite sa sirupom i ekstraktom vanile, postepeno dodajte u zagrejani želatin, sipajte u čaše sa voćnim želeom, ukrasite listićem nane i servirajte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here