Potrebno je:
za koru: 200 g brašna bez glutena, kesica praška za pecivo, 2 kašike biljnog ulja, 50 ml mleka, 120 g šećera, 4 jaja, kesica vanilin šećera i 4 kašike kakao praha.
za fil: 450 ml slatke pavlake, 2 kesice šlag fiksa, kesica vanilin šećera, 200 g džema od višanja, 200 g višanja (smrznutih ili iz kompota) i čokolada za posipanje.
Priprema:
Sve sastojke za koru stavite u posudu, dobro izmiksajte, testo sipajte u nauljen pleh i pecite u rerni na 175 stepeni oko 15 minuta. U medjuvremenu, umutite čvrst šlag od slatke pavlake, šlag fiksa i vanilin šećera, a zatim ohladite u frižideru. Džem od višanja zagrejte na umerenoj temperaturi, prelijte ohladjenu koru, rasporedite višnje, premažite šlagom, ukrasite rendanom čokoladom i isecite na kocke.