Potrebno je:
za koru: 250 g mlevenog keksa, 100 g maslaca, 2 kašike ruma, kašičica cimeta
za krem: 600 ml mleka, 6 kašika gustina ili brašna, 4 kašike šećera, 125 g maslaca ili margarina
za dekoraciju: 200 g kajsija, 2 kašike šećera, kesica želatina.
Priprema:
Mleveni keks, listiće hladnog maslaca, rum i cimet dobro izmešajte i rasporedite po četvrtastom plehu. Stavite u frižider da se dobro stegne. Gustin ili brašno i šećer razmutite u 100 ml mleka, a preostalo mleko stavite da se kuva. Kad mleko provri, lagano umešajte razmućeni gustin i mešajte dok se ne zgusne. Još topao krem sastavite sa maslacem ili margarinom. Prohlađeni krem prelijte preko kore od mlevenog keksa. Rastopite želatin na laganoj vatri, dodajte šećer i kajsije isečene na kriške, pa prelije preko krema. Ohlađenu toru isecite na kocke.