Potrebno je:
Testo: 5 jaja, 15 dag margarina, 10 dag šećera, 3 kašike brašna, 3 kašike kakaoa, 1 vanilin šećer, 1/2 praška za pecivo
Krema: 2 pudinga za tiramisu ili od vanilije, 250 ml mascarpone sira, 500 ml slatke pavlake, 2 šlag fixa.
Priprema:
Testo:Odvojiti belanjke od žumanjaka, pa posebno miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom.
Postepeno dodavati brašno, prašak za pecivo, kakao i otopljeni margarin.
Posebno ismiksati belanjke u čvrsti sneg, pa ih polako varjačom umešati u smesu od žumanjaka.
Peći u okruglom ili četvrtastom limu na papiru za pečenje oko 30 min. na 180℃.
Pečeno testo iskrenuti na rešetku, odvojiti papir za pečenje i ohladiti ga.
Krema:Skuvati pudinge prema uputststvu na pakovanju. Uz mešanje ga ohladiti da se ne bi stvorila korica na njemu.
Posebno istući pavlaku za šlag sa krem fixom.
U većoj posudi izmešati kuvani puding, mascarpone sir i tučeno slatke pavlake. Sve dobro sjediniti.
Testo preliti sa 1,5 dl mleka i malo ruma, pa ga premazati kremom, dobro rashladiti u hladnjaku. Ohladjeni kolač pre posluživanja pokapati uz pomoć kašike dekorativno otopljenom čokoladom.