Štrudlice sa sirom

0
1617

Štrudlice sa siromPotrebno je:
Brašna 500 grama, margarin 100 grama, ulje 1 dcl, jaje 1, kvasac 1 paketić, malo soli, 1 kašičica šećera, mleko 1 dcl,
za fil: sitnog sira 200 grama, jogurt 1 dcl, so po potrebi, 1 žumance,
za premaz: 1 belance, susama malo.
Priprema:
U decilitar mlake vode promešajte kašičicu šećera i kavasac. Ostavite da stoji desetak minuta. U plastičnu činiju pripremite sve ostale sastojke i dodajte nadošli kvasac. Zamesite testo i pokrijte krpom. Ostavite da stoji oko sat vremena na toplom.Nadošlo testo premesite i podelite u dva manja dela, razvucite oklakijom što tanje. Sir, jogurt i žumance, dobro promešajte. Razvučeno testo premažite polovinom fila.Namazanu koru urolajte. Isto postupite i sa drugom polovinom testa i fila. Urolane štrudle premažite viljuškom umućena belanca i pospite susamom. Isecite na manje štrudlice.Poredjajte u namazan pleh i pecite oko 25 minuta na temperaturi od 250 stepeni. Pečene štrudlice izvadite iz rerne i prekrijte krpom par minuta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here