Češki kolač Juliška

0
395

Potrebno je:
Za koru:6 jaja, 200 g šećera, 4 kašika kakaoa, 5 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna
Za fil:Preostali preliv za koru (mleko + šećer), 150 g mlevenih oraha, 125 g margarina, rendana čokolada
Priprema:
Umutite belanca, pa dodajte šećer postepeno muteći. Zatim u smesu dodajte žumance i mutite još malo. Nakon toga smesi dodajte kakao, orahe i brašno i mutite dok se sve ne sjedini.Koru pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Za preliv za koru prokuvajte 150 g šećera u 200 ml mleka.
Kada koru izvadite iz rerne onako vrelu prelijte sa polovinom ovog vrelog preliva i ostavite da se ohladi.U vreo preliv dodajte orahe pa ostavite da se fil ohladi. Dodajte mu umućen margarin i sve to namažite na ohlađenu koru. Preko fila narendajte crnu čokoladu i poslužite.Izvor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here