Kremasti slatkiš

0
1784

Kremasti slatkišPotrebno je:
Za koru:250 g mlevenog keksa, 4 kašike mleka, 160 g putera
Za fil:700 ml slatke pavlake, 100 g čokolade, 200 g mlevenog lešnika
Za glazuru:150 g čokolade za kuvanje, 4 kašike ulja
Priprema:
Pomešajte mleveni keks, mleko i istopljen puter i dobijenu masu prstima utisnite u kalup veličine 26 cm. Stavite u frižider da se stegne dok pravite fil. Mikserom umutite pola litra slatke pavlake, ali da ne bude pregusto. Preostalih 200 ml pavlake stavite na šporet, ali da ne provri. Kad se zagreje, dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Dodajte mleveni lešnik, pa ovu smesu sjedinite sa slatkom pavlakom. Premažite koru, pa pripremite glazuru. U dublju šerpu stavite posudu u kojoj ćete izlomiti čokoladu, dodati ulje i mešati dok ne dobijete sjajnu, glatku smesu kojom ćete preliti kolač.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here