Kokos bajadera

0
847

kokos bajaderaPotrebno je:
300 g šećera, 200 ml vode, 250 g margarina, 300 g mlevenog keksa, 100 g kokosa
glazura: 100 g bele čokolade, 3 kašike ulja

Priprema:
Šećer i vodu stavite u šerpicu i kad provri kuvajte još 3-4 minuta. Dodajte margarin i mešajte da se rastopi. Zatim dodajte mleveni keks i kokos i sve dobro umešajte.Smesu izlijte u pleh obložen folijom i ostavite da se stegne. Od polovine ove smese možete napraviti kuglice i uvaljati ih u keks npr.
Otopite na pari čokoladu sa uljem i prelijte bajaderu, pa kad se stegne isecite na štanglice. Bajaderu možete preliti i belim fondanom napravljenim od prah šećera i malo vode.Kalup u kome sam ja razlila smesu je bio mali jer sam radila 1/3 mere (toliko mi je trebalo za tu priliku) i on je dim. 15×10. Znači, za celu meru puta tri, otprilike 45×30 ili nešto slično neće napraviti bitniju razliku u visini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here