Troslojni kolač

0
1061

Troslojni kolačPotrebno je:
9 jaja, 9 kašika brašna, 9 kašika šećera, 3 kašike ulja, 2 kašike gustina, kašika, dve kakaa u prahu, i 2 kesice vanilin šećera.
Za krem: 200 g putera, 3 žumanca, 200 g šećera u prahu, 100 g čokolade, 1 dl mleka, i kašičica brašna.
Za dekoraciju: 100 ml slatke pavlake i 100 g čokolade.
Priprema:
Penasto umutite 6 jaja i 6 kašika šećera i vanilin šećer. Ne prestajući da mešate dodajte 2 kašike ulja i 6 kašika brašna pomešanog sa gustinom. Dobijenu masu preručite u manji pleh, obložen papirom za pečenje i pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Sa ostatkom namirnica i koristeći kakao u prahu umesto gustina ispecite još jednu, tanju koru. Za to vreme u hladno mleko sipajte žumanca, šećer, brašno i struganu čokoladu i kuvajte na pari dok se masa ne zgusne. Kad se masa zgusne šerpu prebacite u drugu, do pola napunjenu hladnom vodom, a u masu dodajte malo po malo penasto umućenog putera i energično mutite da dobijete gladak krem. Pečene kore ohladite i belu koru horizontalno prepolovite, da na kraju dobijete ukupno tri kore, dve bele i jednu sa čokoladom.
Prvu belu koru položite na poslužavnik, premažite je sa pola količine ohlađenog krema, odozgo položite koru sa kakaom, premažite ga ostatkom krema i poklopite trećom korom. Preko nje nanesite šlag od slatke pavlake i sve pospite struganom čokoladom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here