Potrebno je:
15 belanaca, 21 kašika šećera, 24 kašika mlevenih oraha, 3 kašika brašna, 15 žumanaca, 15 kašika šećera, 2 šoljice mleka, 250g margarina, 1 kašika brašna
2 kesice vanilin šećera, 1 pak. slatka pavlaka, 1 konzerva isecenog ananasa, 1kg višanja, 200g pečenog lešnika, 4 pak. slatke pavlake.
Priprema:
Kore: 15 belanaca 21 kašika šećera 24 kašike mlevenih oraha 3 kašike brašna
Fil: 15 žumanaca 15 kašika šećera 2 šoljice mleka 250 g margarina 1 kašika brašna 2 kesice vanilin šećera 1 slatka pavlaka Ostalo: 1 konzerva ananasa 1 kg višanja 200 g prepečenog lešnika 4 slatke pavlake
Postupak pripreme: Belanaca umutiti u čvrst sneg, dodati šećera, mlevene oraha i brašno. Peći u podmazanom plehu, 3 kore svaku ponaosob i prohladiti ih. Fil: Na pari skuvati žumanaca sa šećerom, dodati mleko sa umućenim brašnom i kuvati dok se ne zgusne.Kada se ohladi sastaviti sa 250 g margarina koji ste umutili sa šećerom u prahu. U tako sastavljanu masu dodati i umućenu slatku pavlaku. Sve lepo umešati.
Filuje se ovako: kora pa deo fila i preko fila oceđene višnje, dosta poredjati, pa preko višanja posuti seckan prepečen lešnik i preko toga još malo fila. Zatim ide druga kora pa deo fila i preko fila ide ocedjen i na kockice iseckan ananas iz konzerve i preko ananasa seckan prepečen lešnik pa još malo fila. Zatim ide treća kora pa fil a preko fila stavimo pomešan ananas i višnje i malo fila preko pa seckani lešnik.Onda preko svega celu tortu isfilovati sa umućenom slatkom pavlakom.