Potrebno je:
4 jaja, 150g šećera, 50g brašna, 80g skrob od krompira, 20g kakaa, 1 vrećica vanilin šećera,1 kašičica praška za pecivo, 20g maslaca
za kremu: 150g kestena, 15g šećera, 0,3 dl ruma
za glazuru: 30g čokolade za kuvanje, 30g maslaca
Priprema:
Najprije odvojite žutanjke od bjelanjaka a potom u visokoj posudi izmiješajte žutanjke sa šećerom. Postepeno smjesi dodajte brašno, skrob od krompira, kakao, vanilin šećer te prašak za pecivo. U drugoj posudi od bjelanjaka izmutite čvrsti sneg.Smesu lagano varjačom sjedinite s prvom smesom, brašna i jaja. Sjedinjenu smesu ulijte u namašćeni lim i stavite peći 15 minuta u zagrijanu pećnicu na 120oC. U medjuvremenu, kuvane i očišćene kestene izmiksajte sa šećerom i rumom dok ne dobijete mekanu kremu.Pečeni kolač istresite na vlažnu krpu. Premažite ga kremom kestena te krpom srolajte u roladu i pustite da odstoji sat vremena. Ohladjeni kolač prelijte čokoladnom glazurom. Čokoladu je prethodno potrebno rastopiti na vatri, dodajte listiće maslaca i mešate dok ne dobijete glatku smesu pa njome zalijete kolač.