Potrebno je:
Testo: 30 dg. brašna, 2 vrećice pudinga od vanile, 1 vrećica prašak za pecivo, 3 – 4 narandže, 1 dl soka od narandže, 4 kašike naribane korice narandže, 5 jaja, 20 dg. šećera, 20 dg. rastopljenog maslaca
Preliv: 3 dl. soka od narandže, 10 kašike ruma, 5 dg. šećera u prahu
Krema: 5 dl slatkog vrhnja, 2 vrećice kremfix-a, 2 dg. šećera, 10 dg. grubo naribane čokolade za kuvanje
Za ukrašavanje: 5 dg.naribane čokolade.
Priprema:
Rernu zagrejati na 170 °C. Brašno, puding i prašak za pecivo izmešati. Narandže oprati i 4 kašike narandžine korice naribati. Narandže iscediti. Odvojiti 1 dl soka za testo a 3 dl soka za preliv.
Jaja i 20 dg. šećera kremasto izmešati (oko 5 minuta). 4 kašike naribane narandžine korice, 1 dl soka od narandže, ohladjeni, rastopljeni maslac izmešati i dodati jaja. Mešavinu od brašna, pudinga i praška za pecivo dodati i na najnižoj brzini mikserom umešati.
Dublja tepsija za pečenje (28 x 35 cm) namazati uljem, posuti brašnom, istresti testo, izravnati i peći oko 30 – 35 minuta. U medjuvremenu izmešati 3 dl soka od narandže sa 10 kašike ruma i 5 dg. šećera u prahu. Vruć kolač preliti sa prelivom i ostaviti da se hladi.
Učvršćivač za šlag (kremfix) i šećer izmešati. Slatko vrhnje čvrsto izraditi, te mu dodati izmešani učvršćivač sa šećerom. Na kraju umešati grubo naribanu ili naseckanu čokoladu.Kolač premazati kremom i posuti naseckanom čokoladom.