Potrebno je:
za testo: 150g brašna, 1 kašika kakaa za kolače, 110 g putera, 50 g šećera,
za smesu od sira: 4 jaja, 200 g šećera, 1 kg svežeg sira, 3 kašike gustina, 80 g otopljenog putera, sok i narendana kora jednog limuna, 2 kašike marmelade od kajsija, 400 g svežih borovnica
Priprema:
Za testo izmešajte brašno s kakaom i šećerom. Dodajte na listiće naseckan puter, pa prstima napravite mrvičastu smesu. Smesu mešajte rukama i dlanovima dok ne postane kompaktna, tada je oblikujte u kuglu, obmotajte prozirnom folijom i ostavite 30-tak minuta na hladnom.Za to vreme pripremite kalup prečnika 25 cm, malo ga namastite puterom i obložite papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 200 C. Testo zatim valjkom razvaljajte i prekrijte njime dno kalupa, pa ga izbockajte viljuškom.Za smesu sa sirom, penasto umutite jaja sa šećerom. Umešajte sveži sir, zatim dodajte gustin, kao i otopljen i malo prohlađen puter. Dodajte sok i narendanu koru jednog neprskanog limuna, pa sve dobro izmešajte. Smesom prelijte testo i pecite u zagrejanoj pećnici sat vremena. Ako je potrebno kolač prekrijte alu folijom, kako vam površina ne bi previše potamnela.Kad je testo pečeno izvadite iz rerne i pustite da se ohladi. Zatim ga izvadite iz kalupa i stavite na tacnu za torte po vašoj želji. Marmeladu rastopite u manjoj posudi sa dvije kašike vode, pa premažite kolač. Na kraju operite borovnice pa ih poslažite na kolač.