Potrebno je:
6 jaja, 6 kašika šećera, 2 kašike kakaoa, 6 kašika brašna, kesica praška za pecivo, kašika ulja; fil: 3 kecice pudinga od čokolade, litar mleka, 6 kašika šećera, 250 g očišćenih višanja, 200 g maslaca; kesica šlaga sa ukusom čokolade, 100 g rendane čokolade.
Priprema:
Umutite belanca, pa im dodajte jedno po jedno žumance, šećer, kakao, brašno pomešano sa praškom za pecivo i ulje. Dobro promešajte, izlijte u podmazan pleh i pecite u rerni oko 40 minuta na 170 stepeni. Kada se kora ohladi, isecite je na pola. Skuvajte puding sa zaslađenim mlekom, ostavite da se prohladi, zatim dodajte omekšali maslac i filujte koru. Rasporedite očišćene višnje preko fila, pa preklopite drugom korom. Celu tortu premažite ostatkom fila i šlagom. Dekorišite rendanom čokoladom.