Slatke kocke od jagode i vanila

0
967

jagode-i-vanilaPotrebno je:
za keks koru: 150 g karamel keksa i 60 g posnog margarina.
za krem: oko 400 g jagoda, 500 g posnog neslanog krem sira, 5 kašika šećera, puding od vanile, 300 ml sojinog mleka, pola kašičice muskatnog oraščića, kašičica cimeta i nekoliko kašika džema od rabarbare.

Priprema:
Keks izmrvite u blenderu i pomešajte sa margarinom koji ste prethodno otopili na sobnoj temperaturi. Sipajte u kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 150 stepeni oko 10 minuta. Skuvajte puding sa šećerom i 300 ml sojinog mleka, promešajte, prohladite i umešajte krem sir i začine. Jagode isecite na kriške i poređajte na ohladjenu keks koru, namažite kremom od vanile, ohladite 30 minuta u frižideru i prelijte otopljenim džemom od rabarbare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here