Baklava od maka

0
611

baklava-od-makaPotrebno je:
500 g kora za baklavu, 150 g oraha, 150 g maka, 1 kesica cimeta, 300 g šećera, 5 dl vode, 1 limun, 1 vani-lin šećer, ulja po potrebi

Priprema:
Pleh za baklavu podmazati uijem, pa staviti dve kore prethodno poprskane uljem.Pomešati mlevene orahe, mak i cimet, pa posipati iz-među kora.Prilikom redjanja svaku koru poprskati uljem i posuti suvim filom.Baklavu iseći na kocke, preliti uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 50 minuta.Za to vreme ušpinovati 300 g šećera sa 5 dl vode, dodati vanilin šećer i sok od limuna, pa preliti baklavu.Ovaj prelep kolač savršeno se slaže uz šoljicu čaja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here