Grčka baklava

0
1146

grcka-baklavaPotrebno je:
500 g tankih kora za pitu, 150 g otopljenog margarina, 100 g mlevenih badema, 100 g mlevenih oraha, pola kašičice cimeta, kašika i po šećera

Za sirup:
350 g šećera, 350 ml vode, 6 kašika meda, kašika soka od limuna, kašika soka od pomorandže.

Priprema:
Kuvajte sirup dok mu gustina ne bude takva da se zadržava na varjači kojom se meša. Kore podelite na četiri dela, fil na tri dela, svaku koru premažite maslacem i poređajte u odgovarajući pleh. Oštrim nožem isecite baklavu na kocke ili rombove, oblino je porskajte vodom i pecite 30 minuta na 220 stepeni. Ispečenu baklavu odmah prelijte potpuno hladnim sirupom i ostavite da se hladi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here