Krofne po bakinom receptu

0
654

Krofne po bakinom receptuPotrebno je:
750 g brašna, 1 dl ulja, 4 kašike šećera, 1 jaje, 1 žumance, 500 ml mleka, 40 g svežeg kvasca, malo soli, ulje za prženje, 1 kesica vanilin šećera, šećer u prahu za posipanje

Priprema:
Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.Dok raste umutite jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom.
Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here