One su kremaste, ukusne i veoma popularne, pa retko ko može da im odoli. Predstavljamo vam odličan recept za princes krofne kojim ćete oduševiti svoju porodicu i prijatelje. Prijatno!
Potrebno je za krofne:
250 ml vode, 125 grama margarina ili putera, 150 grama oštrog brašna, prašak za pecivo (12-13 grama), 2 kašičice šećera, 4 jaja, šećer u prahu
za fil: 500 ml mleka, jedan puding od vanile, 2 kašičice ekstrakta od vanile, 3 jaja, 6 kašika sećera, 4 kašike gustina, 100 grama putera.
Priprema:
Krofne: Stavite vodu, margarin i šećer da proključaju, pomešajte brašno sa praškom za pecivo i ostavite da se testo ohladi. U hladno testo dodajte jedno po jedno jaje, muteći mikserom. Od testa (špricem ili ručno, kašikom, a možete i kroz plastičnu kesu kojoj ste odsekli jedan ćošak) pravite krofne u plehu na koji ste stavili papir za pečenje. Rernu obavezno zagrejte na 250 stepeni, pleh ubacite nisko u rernu i pecite krofne na 250 stepeni 14 minuta, pa na 150 stepeni još 20 minuta. Nemojte otvarati rernu dok se krofne peku. Ohladjene krofne punite filom i pospite sećerom u prahu.
Fil: Umutite jaja i šećer, dodajte ekstrakt od vanile, puding od vanile, gustin i 200 ml mleka. Preostalih 300 ml mleka stavite na umerenu vatru. Kad proključa, dodajte umućenu smesu i skuvajte je kao puding. Ohladite krem i umutite ga sa puterom. Filujte krofne ručno ili pomoću šprica.