Potrebno je:
120 g instant pirea, 200 g brašna, 4 dl vode, 3 kašike ulja + malo prezli za prženje, 1 jaje šljive po potrebi, šećer po potrebi
Priprema:
Zamesite testo od instant krompir pirea, brašna, jajeta, 3 kašičice ulja i vode. Šljive prepolovite, i uvaljajte u šećer, savetuje Stvarukusa.rsOd testa odvojite komad i razvucite na pobrašnjenoj površini krug prečnika 7-8 cm i debljine oko pola centimetra. Stavite polovinu šljive na sredinu kruga i uvijte je testom, a zatim uvaljajte rukama. (Veličina testa za svaku knedlu zavisi od veličine šljiva).Na šporet stavite dublju šerpu s vodom i zagrevajte dok ne počne da ključa. Spuštajte knedle u ključalu vodu. Kada knedle isplivaju na površinu, izvadite ih pomOću rešetkaste kašike i propržite u tiganju s prezlama na malo ulja.Knedle pospite šećerom i poslužite.