Potrebno je za 12 kolača:
250 g višanja iz kompota, 200 g brašna, 80 g putera, 4 jaja, prstohvat soli, 100 g šećera, 400 g slatke pavlake, 4 kašike sveže ceđenog soka od limuna i šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
U dubljoj posudi zagrejte 250 ml vode, so i komade putera. Kad proključa, odjednom sipajte brašno i umutite gusto testo, premestite ga u drugu činiju, ohladite 10 minuta i umešajte jedno po jedno jaje, ne prestajući da mutite mikserom. Pleh obložite masnim papirom, testo sipajte u plastičnu kesu, odsecite vrh i napravite 12 ružica, spiralnih loptica. Pecite u rerni na 180 stepeni 20 minuta, izvadite i odmah presecite vodoravno. Višnje prepolovite, izvadite koštice i skuvajte sa 80 g šećera i dve kašike vode, dok se ne zgusne. Sipajte limunov sok, još kratko prokuvajte, sklonite s ringle i ohladite. Od slatke pavlake i preostalog šećera umutite čvrst šlag. Voće rasporedite po donjim polovinama testa, nafilujte šlagom, poklopite gornjom korom, pospite šećerom u prahu i servirajte.