Pletena pogača

0
537

Pletena pogacaPotrebno je:
700grama brašno, 1paketić kvasac, kašičica šećera, kašičica soli, 1 jaje, 1 dcl.ulje, 1,5 dcl vode, 2 dcl mleko,
za premaz: 1 jaje    
za posipanje: susam

Priprema:
Kvasac rastvorite u malku vodu sa kašičicom šećera i ostavite sa strane par minuta. U dublji sud dodajte brašno pomešano sa solju. Dodajte jaje, ulje i mleko zatim nadošli kvasac. Rukom zamesite testo pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi da se udvostruči. Premesite nadošlo testo i podelite u dri jednaka dela.Od svakog dela testa napravite valjke (prutiće).Poredjajte valjke jedan pored drugog i ispletite pletenicu.

Pletenicu umotajte u krug i prebacite u nauljenu ogruglu tepsij i premažite jajatom. Ostavite da stoji desetak minuta. Za to vreme uključite rernu na 250 stepeni. Pre nego što stavite pogaču da se peče premažite je još jednom jajetom (prvim premazivanjem nisam potrošila celo jaje) i pospite susamom.Pecite u donjem delu rerne oko 30 minuta ili dok ne porumeni. Pogaču poslužite toplu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here