Seoska lisnata pogača

0
972


seoska lisnata pogacaTako mekana i lisnata da se jednostavno topi u ustima.

Potrebno je: 1 kg brašno, 0,5l mleko, 3 jaja 250 gr puter, 1 dl ulje, 1 kocka kvasac, 1 kašika sol, 1 kašika šećer, 400gr tvrdog sira

Priprema:
Zamesite testo od kašiku sli, kašiku šećera, nadosli kvasac, dva cela jajeta i jedno bjelance , ulje i toplo mleko..Zamesite sredno tvrdo testo i ostavite ga da se odmori deset minuta. Kad se testo odmori podelite ga na 24 loptica. Uzmite jednu lopticu i razvucite jufku veličinu tanjira i namazite omeksalim puterom.Zatim posipajte sitno izdrobleni sir. Produžite postupak i sa ostalim jufkama. Poslednju jufku stavite i nemojte je mazati. Od svih poredjanih jufka razvucite jednu veliku jufku i stavite u namašćenu tepsiju 36 broj i isecite na kocke. odozgo namažite je sa umućeno zumanjce.Ostavite je 30 minuta da se testo odmori i nadodje Pecite u zagrijanu rernu na 250 stepeni prvih deset minuta a onda namalite na 200 i dopecite pogaču. Gotovu pogaču ostavite da se malo ohladi pa poslu zite isečenu na kocke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here