Čoko-Rum sladoled

0
831

coko-rum-sladoled

Potrebno je:
500 ml slatke pavlake, 400 ml punomasnog mleka, 120 g kristal šećera, štapić vanile, 6 žumanaca, kašika belog ruma, 80 g čokolade sa 70% kakaoa, 5 g skrobnog brašna

 

Priprema:
U šerpu sipajte polovinu mleka i polovinu slatke pavlake, dodajte štapić vanile i prokuvajte na tihoj vatri. Pustite da provri, pa skinite s vatre i izvadite štapić vanile. U drugu posudu stavite žumanaca, gustin i kristal šećer, pa mutite mikserom oko pet minuta da žumanca postanu kremasta. Preko njih sipajte malo-pomalo vrelog mleka i stalno mešajte mikserom na najmanjoj brzini. Masu stavite na tihu vatru i kuvajte je uz mešanje dok se ne zgusne, pazeći da ne provri. Ohladite na sobnoj temperaturi, a u ostatak mleka dodajte rum i čokoladu, pa zagrevajte mešajući dok se čokolada na otopi. Ohladite i tu masu. Ostatak slatke pavlake ulupajte u čvrst šlag, pa ostavite u frižider da se hladi. Sjedinite mase od žumanaca i čokolade, pa dodajte umućenu pavlaku. Masu izlijte u plastične posude s poklopcem i stavite ih u zamrzivač preko noći. Dobro je da se sladoled u više navrata meša tokom hlađenja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here