Sladoled torta sa borovnicom

0
1302

Sladoled torta sa borovnicomPotrebno je:
za 12 parčadi: 150 g margarina, 100 g šećera, kesica vanil-šećera, 4 jajeta, 200 g mlevenih lešnika i oraha, 2 kašike kakao praha, 1,5 kašičica praška za pecivo, malo karanfilića, litra sladoleda od vanile, 390 g kompota od borovnice (ili voća po želji), 200 ml slatke pavlake.
Priprema:
Napravite kremastu smesu od margarina, šećera i vanil-šećera. U tu smesu dodajte i jaja, jedno po jedno. Mlevene orahe, lešnike sa kakaom, praškom za pecivo i karanfilićem pomešajte sa prethodno pripremljenom smesom.Zagrejte rernu na 175 stepeni C. Testo sipajte u pouljenu tepsiju prečnika 24 cm pa ga pecite oko 40 min. Kada je pečeno, koru prevrnite na rešetku da se hladi.Ohladjenu koru presecite poprečno na dva dela, pa jedan od njih stavite u prsten za torte. Sladoled ostavite da omekša tako da možete da ga sečete nožem, a zatim ga pomešajte sa 300 g kompota od borovnice pa tom smesom premažite koru u prstenu. Odozgo stavite i drugu koru, pa tortu ostavite u zamrzivač da se hladi 1-2 sata.Gusto ulupajte pavlaku. Uklonite prsten za torte, zatim tortu premažite polovinom ulupane pavlake, a ostatak iskoristite za dekorisanje. Tortu na kraju ukrasite ostatkom borovnice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here