Kremasto zadovoljstvo

0
381

cokolada-karamela-kikirikiVreme je da otvorimo sezonu sladoleda, a ukoliko spadate u sladokusce koji vole da iskazuju svoja kulinarska umeća u kuhinji, ovo je pravi recept za vas.Ukusno kremasto zadovoljstvo očaraće sva vaša čula.Zamislite da svoju omiljenu čokoladicu pretvorite u ukusan, kremasti hladni desert. Još ako ga ukrasite čokoladnim mrvicama ili karamel topingom, apsolutno zadovoljstvo je zagarantovamo.

Za ovaj nesvakidašnji slatki greh biće vam potrebni sledeći sastojci:
5 čokoladica (50g), 600 ml slatke pavlake,  3 jaja

Priprema:
Najpre pripremite posude za kuvanje na pari. Izlomite ili iseckajte čokoladice i stavite ih u gornju posudu, a u donju sipajte vodu i polako zagrevajte. Dodajte 300 ml slatke pavlake, a potom otopite slatkiše na srednjoj temperaturi. Biće potrebno oko 15 minuta da se čokolada sasvim otopi. Nakon toga sklonite posudu sa ringle i ostavite da se ohladi.
Za to vreme odvojite žumanca od belanaca, a kad se čokoladna smesa prohladi dodajte žumanca u njuju i umutite sa čokoladom, a zatim dodajte ostatak slatke pavlake.
Belanca umutite u čvrst sneg, a zatim ih dodajte u smesu i špatulom izmešajte sa ostalim sastojcima. Nakon toga, sipajte smesu u posudu i ostavite u zamrzivač na šest do osam sati.
Sladoled servirajte u čašama za desert, ukrasite kikirikijem i čokoladnim ili karamel topingom. Po želji možete dodati i banane ili neko drugo voće.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here