Kakao torta

0
996

Kakao tortaPotrebno je:
Testo: 4 žumanjceta, 25 dag šećera, 2 kašike kakaa, 20 dag brašna, 2,5 dl mleka, 1 prašak za pecivo, 1 šoljica (za crnu kavu) ulja
Nadev: 4 belanjka, 20 dag šećera, 1/2 dl vode, glazura od čokolade.
Priprema:
Žumanjke penasto umutite sa šećerom i kakaom, dodajte naizmenično mleko i brašno već pomešano s praškom za pecivo a na kraju postepeno dolijte ulje. Smesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu i pecite oko 40 minuta na temperaturi od 185°C.
Za nadev, istucite belanjke s 10 dag šećera u čvrsti sneg. Posebno ukuvajte 10 dag šećera s vodom. Šećer kuvajte dok se sav ne rastopi a zatim vruće polagano umešajte u tučeni sneg, pa još kratko tucite. Ohladjenu tortu razrežite na pola, premažite nadevom i prelijte glazurom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here