Potrebno je:
6 jaja, 6 kašike šećera, 6 kašika brašna
Krema: 200 ml slatkog vrhnja, 200 gr bele čokolade, 1 -2 kašike instant kave (neskaffe)
Preliv: 150 gr tamne čokolade, 4 žlice ulja
Dobro mikserom umutiti jaja sa šećerom.
Priprema:
Zatim lagano dodavati brašno, kašiku po kašiku i mešati. Nemojte mešati mikserom nego špatulom ili samo s kašikom iz miksera.Pleh za pečenje (dosta veliki, otprilike 30×35) dobro namastiti margarinom i posuti brašnom ili ga prekriti s pek papirom. Kada je testo pečeno, izvadite iz rerne i zarolajte u vlažnu krpu, ili u pek papir na kojem ste pekli kolač.U slatko vrhnje staviti 1-2 kašike instant kafe (zavisno koliko jak okus kafe u krem želite) te staviti na štednjak i prokuvati. Dodati u smesu izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se smesa ne ujednači i čokolada potpuno otopi.Kada se sesa potpuno ohladi kratko izlupati mikserom dok krema ne dobije čvrstoću.Kremom namazati roladu.Na pari ili u mikrotalasnoj otopi čokoladu sa uljem, i dobro izmešati dok čokolada ne bude potpuno tekuća. Kada se malo ohladi s njom preliti kolač.