Letnji lagani kolač sa breskvama

0
1193

Da li ste znali da su breskve poreklom iz daleke Kine? Na svu sreću, danas se ove voćke gaje širom sveta, pa su lako dostupne, i nisu skupe, a vitamini i hranljive supsrtance iz ovog sočnog ploda više su nego kosrisni za zdravlje svakog čoveka. Zato jedite breskve tokom celog leta. A, kada poželite da pojedete neki dobar kolač, prepustite i to ovim slasnim voćkama.
Potrebno je:
110 g putera, 12 kašika šećera, 4 jajeta, 4 kašike kisele pavlake, narendana kora jednog limuna, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1 prašak za pecivo, 12 kašika brašna, 6-7 srednjih breskvi, 10 kašika šećera (za belanca)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni i podmažite okrugli pleg prečnika 26 santimetara. U večoj činiji izmutite puter i 12 kašika šećera, pa u to dodajte 4 žumanceta (belanca sačuvajte sa strane). Zatim dodajte pavlaku, koru limuna i vanilu. U drugoj činiji kratko promešajte brašno sa praškom za pecivo, pa sjedinite suve i mokre sastojke u jednu činiju. Testo sipajte u podmazani pleh, pa preko njega poredjate parčiće oljuštenih breskvi. Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta. U međuvremenu umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Izvadite kolač iz rerne, stavite odozgo belanca, pa vratite da se peče jo 20 minuta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here