Rabin torta

0
951

Rabin tortaPotrebno je:
1 margarin, 150 g maslaca, 400 g šećera, 12 žumanaca, 360 g otopljene čokolade, 150 g mlevene plazme, 12 belanaca (umućenih u čvrst šne), 300 g šlaga
Priprema:
Sjediniti: margarin, maslac, šećer, žumanca, čokoladu i keks, tome dodati uz lagano mešanje varjačom čvrst šne od belanaca.
Masu podeliti na dva jednaka dela. Prvi deo podeliti na četiri takođe jednaka dela i svaki peći u tepsiji (25×35). Drugi deo takođe podeliti na četiri dela i nafilovati svaku koru, a preko fila staviti šlag.
Dakle: kora-fil-šlag, dok ne utrosite sav materijal.
Nafilovanu tortu preliti čokoladnom glazurom, a okolo namazati šlagom. Glazura: 70 g margarina, 100 g čokolade, 1 jaje; margarin i čokoladu otopiti na tihoj vatri, ali ne sme da provri. Skinuti sa vatre, dodati celo jaje i mutiti mikserom dok se ne dobije lepa gusta masa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here