Potrebno je:
4 jajeta, 100 g šećera, 100 g brašna, 100 g lešnika, kašika kakaa.
Crveni fil: tegla višanja, puding od vanile, kašika šećera.
Beli fil:700 ml slatke pavlake, 1/2 kesice želatina, 100 g bele čokolade.
Priprema:
Sitno iseckajte lešnik i pospite ga po kalupu veličine 26 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Čvrsto umutite belanca, dodajte šećer i žumanca, brašno, kakao i rasporedite masu preko lešnika. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Dok se kora peče, izvadite višnje iz tegle i dobro ih ocedite. Sok podelite na dva dela, jedan zakuvajte sa pudingom, a drugi sa šećerom.
Na kraju sjedinite ove dve smese i dodajte im oceđene višnje. Prelijte fil preko kore i ostavite da se ohladi u frižideru. Mikserom umutite slatku pavlaku, dodajte istopljenu belu čokoladu, otopljeni želatin i premažite tortu. Po želji, po vrhu pospite narendanom čokoladom.