Torta Mlečna Devojka

0
409

Torta Mlečna DevojkaPotrebno je:
Za kore:400 gr kondenzovanog mleka, 2 jaja, 170 gr brašna, prašak za pecivo
Za fil:500 ml šlaga, 1 učvršćivač za šlag, 200 gr pavlake, 1 kesica burbon vanile
Za dekoraciju:med, lešnici ili čokolada.
Priprema:
Umutite mleko sa jajima. Dodajte brašno sa praškom za pecivo (sipajte kroz sito ili sitnu cediljku da nema grudvica i napuni se vazduhom).
Pripremite 7 pek papira (za 7 kora) tako što ćete na svakom ocrtati po jedan krug istog promera (možete se poslužiti tanjirom).
Sipajte većom kašikom testo po pripremljenom krugu i pecite svaku koru u rerni ugrejanoj na 180 stepeni oko 7 minuta.
Za fil, umutite šlag sa učvršćivačem, dodajte pavlaku i vanilin šećer.
Filujte svaku koru a na vrhu pospite mlevenim lešnicima ili isprskajte medom. Lepa dekoracija je i glazura od čokolade koju možete preliti preko belog fila pa vrhom viljuške napravite crno-bele šare.
Hladite u frižideru najmanje nekoliko sati, a najlepše je ako stoji 24 sata na hladnom.
Poslužite garnirano voćem.
Izvor: Lepa & Srećna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here