Kanadska torta

0
2671

Kanadska tortaPotrebno je:
Za kore: 150 g čokolade za kuvanje, 150 g šećera, 170 g putera, 5 jaja, 100 g brašna
Za krem: 0,5 l mleka, 150 g šećera, 4 kašike gustina, 5 žumanaca, 250 g putera, 100 g bele čokolade.
Priprema:
Na pari otopite čokoladu, a jaja odvojte na belanca i žumanca. Penasto umutite puter sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno žumance, stalno muteći. Kada se sve dobro sjedini dodajte otopljenu čokoladu i umešajte brašno. Umutite čvrst sneg od belanaca i lagano ga sjedinite s prethodnom smesom. Izlijte u podmazan i brašnom posut okrugli kalup i pecite 50 do 60 minuta na 170 stepeni. Ohlađenu koru podelite na tri dela. Oko 400 mililitara mleka stavite da se na pari kuva sa šećerom. Posebno umutite gustin, žumanca i preostalo mleko i kad se šećer u mleku istopi, kada mleko prokuva, dodajte mu smesu od gustina i žumanaca. Mešajte neprekidno dok se krem ne zgusne, pa sklonite s vatre. Ohlađen krem umutite s puterom  i dodajte otopljenu belu čokoladu. Filujte kore. Nafilovanu tortu prelijte čokoladom i dekorišite po ukusu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here