Torta od čokolade

0
1017

torta-od-cokoladePotrebno je:
Za testo:
5 jaja, 200g mlevenih badema, 80g maslaca, 80g šećera, 1 Vanilin šećer, 2 kašikice Praška za pecivo, 2 kašike narančina soka, 200g čokolade

Za kremu:
250ml slatke pavlake, 250g čokolade (70% kakaa)

Za čokoladnu glazuru:
200 gčokolade za kuvanje, 100g maslaca

Priprema:
Šećer, vanilin šećer i maslac penasto izmešajte.Dodajte žumanca, bademe, prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umešajte čvrsti sneg od belanjaka.Smjesu izlijte u kalup (ø 26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 50 minuta.

Za kremu, pavlaku  zakipite i prelijte preko naseckane čokolade. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ohladite najmanje sat vremena.Ohlađenu smjesu izmešajte električnom mešalicom dok ne udvostruči volumen.Pečeni ohlađeni biskvit prerežite i premažite pripremljenom kremom.Prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umešali omekšani maslac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here