Čokoladna Interkontinental torta

0
1390

Čokoladna Interkontinental tortaPotrebno je:
Za kore:20 belanaca, 20 kašika šećera, 40 kašika mlevenih oraha, 4 kašike brašna, 2 kesice praška za pecivo.
Za fil:20 žumanaca, 25 kašika šećera, 6 kašika brašna, 4 kašike gustina, 2 kesice vanil-šećera, 1,2 l mleka, 375 g margarina, 200 g prah šećera, 200 g mlevenog keksa, 250 g mlevenih oraha, 200 g čokolade, 100 g suvog grožđa.
Za glazuru:100 g čokolade, malo margarina, 2 kašike mleka.
Priprema:
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg.Dodati 10 kašika mlevenih oraha, jednu kašiku brašna, pola kesice praška za pecivo i lagano promešati varjačom.Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje pa ispeći koru.
Na isti način ispeći još tri kore.U odgovarajućoj posudi umutiti 20 žumanaca sa 25 kašika šećera, 6 kašika brašna, 4 kašike gustina i dve kesice vanil-šećera pa zakuvati u mleku.Ostaviti krem da se ohladi.Posebno umutiti margarin sa 200 g šećera u prahu pa sjediniti sa ohlađenim kremom.
Podeliti fil na 4 dela.U jedan deo dodati 200 g mlevenog keksa.U drugi deo 250 g mlevenih oraha.U treći deo dodati 200 istopljene čokolade.U četvrti deo dodati 100 g suvog grožđa.Tortu filovati sledećim redosledom:Kora, fil sa orasima, kora, fil sa čokoladom, kora, fil sa keksom, kora, fil sa suvim grožđem  i glazura.Dekorisati po želji.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here