Potrebno je:
Za testo: 350 g tamne čokolade, 2 cela jaja, 8 jaja odvojiti, 350 g šećera, 200 g mlevenih badema
Za fil: 200 g bele čokolade, 200 g margarina, 6 kašika slatke pavlake, 50 ml. ruma ili extrat ruma,al ne 50ml nego 1/4 bočice
Za glazuru: 200 g mlečne čokolade, 250 g margarina, 2 kašike šećera u prahu
Obruč od čokolade: 200 g tamne čokolade ili mlečne, pek papir
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni.Otopite čokoladu na pari i ostavite da se prohladi.Ulupajte 2 jaja sa 8 žumanaca dok smesa ne bude penasta.Bademe sameljite.Čokoladi postepeno dodavajte smesu od jaja,sipajte i mutite. Dodajte i bademe.8 belanaca ulupajte u jak šne pa dodajte ih prethodnoj smesi.Obložite okruglu kalup sa papirom pa sipajte smesu,biće malo redja al tako treba.
Kad sipate smesu treba da vam bude tad visoka sa 4 prsta.Na 170 stepeni pecite sat ipo. Ohladite ga potpuno pa ga presecite.