Rošer

0
570

roserPotrebno je:
5 jaja, 250 g šećera, 250 g brašna, 2-3 supene kašike kakaa, dl ulja, dl vode, kesica praška za pecivo
Fil: 500 g maskarponea, 3-4 dl slatke pavlake, 4-5 supenih kašika punih nutele, 200-300 g lešnika
Ganaš krem: 2 dl slatke pavlake, 200 g tamne čokolade

Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom. Kakao prelijte sa 2-3 kašike vruće vode i izmešajte da dobijete gustu pastu a potom umešajte u žumanca. Stalno mešajući dodajte ulje a zatim i vodu. Brašno sa praškom za pecivo umešajte u prethodnu smesu. Umutite belanca i lagano špatulom sjedinite. Izlijte u okruglu tepsiju, oboloženu papirom za pečenje i pecite na 180°C (30 minuta). Koru ohladite i horizontalno prerežite da se dobiju 3 korice. Fil Umutite maskarpone i dodajte nutelu a potom dodajte čvrsto umućenu slatku pavlaku. Isitnjene lešnike umešajte u kremu. Ganaš krema Pavlaku zagrejete do ključanja a zatim je prelijte preko sitno izlomljene čokolade i mešajte. Ostavite je da se malo ohladi, pa deo krema prelijte preko gornje kore, ostatkom ohlađenog krema ukrasite tortu. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here