Šarlota s kremom od bele čokolade

0
1015

sarlote-krema-sa-belim-cokoladomPotrebno je:
oko 15 piskota, sok od pomorandže za umakanje piškota, sveže voće za dekoraciju
fil: 300 ml slatke pavlake, 1 kašika šećera, 1 kesica vanilin-šećera, 3 listića želatina, 100 ml mleka100 g bele čokolade

Priprema:
fil: potopite želatin u hladnu vodu da omekša. U šerpi zagrejte mleko do ključanja, pa sklonite s vatre i dodajte mu iscedjene listiće želatina, pa izmešajte dobro. Čokoladu istopite na pari, pa je umešajte u mleko. Ostavite krem da se prohladi. Umutite slatku pavlaku sa obe vrste šećera, pa je umešajte u smesu od mleka pokretima odozdo nagore. Prebacite u frižider na oko pola sata.
 U medjuvremenu, uzmite dublju posudu i iznutra je obložite providnom folijom. Na dno i strane kalupa rasporedite piškote provučene kroz sok, pa u sredinu sipajte krem. Prebacite u frižider na bar 3 sata, pa izvrnite i uklonite foliju. Po želji ukrasite svežim voćem po izboru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here