Potrebno je za 6 osoba:
za koru: 7 jaja, 7 kašika šećera, 120 g mlevenih oraha, kašika brašna i 100 g strugane čokolade za kuvanje.
za krem: 4 jaja, 250 g šećera, 250 g margarina i 100 g čokolade za kuvanje.
za grilijaž: 150 g oraha i 150 g šećera.
Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca i šećera, pa lagano mešajući odozdo nagore postepeno dodajte jedno po jedno žumance, mlevene orahe, brašno i struganu čokoladu. Smesu preručite u veliki, četvrtast pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Toplu koru preručite na kuhinjsku krpu i urolajte. Šećer za grilijaž otopite u tiganju i kad malo potamni dodajte orahe i mešajte da se sjedine s karamelizovanim šećerom, preručite na papir za pečenje, ohladite, izlomite i sameljite. Jaja za krem pomešajte sa šećerom i kuvajte na pari, uz stalno mešanje. Zgusnutu masu malo ohladite, dodajte margarin i snažno promešajte. Trećinu pripremljenog krema pomešajte sa mlevenim grilijažom, koru ispravite i premažite ovom mešavinom, pa ponovo urolajte.
Krajeve rolata isecite ukoso i položite ih uz jednu stranu rolata da dobijete oblik panja. Čokoladu otopite na pari, pomešajte je sa ostatkom krema, premažite ceo rolat i viljuškom napravite šare u obliku kore drveta. Do serviranja čuvajte u frižideru.