Regent torta

0
601

regent-tortaPotrebno je:
za biskvitnu koru: 6 belanaca, 180 g šećera, 9 žumanaca, 90 g brašna, 1 kesica praška za pecivo, 90 g kakaa,
za fil: 500 g maslaca, 500 g čokolade, 10 žumanaca, 13 belanaca, 260 g šećera u prahu,
za natapanje biskvitne kore: 1 dl ruma, 1 dl mleka,
za glazuru: 100 g čokolade za kuvanje, 50 g maslaca,
za dekoraciju: 2 kesice šlaga, 10 ukrasnih (kupovnih) listova.

Priprema:
Umutite belanca i šećer u čvrst šne. Neprestano muteći, dodajite jedno po jedno žumance, da biste dobili homogenu smesu. U smesu postupno dosipajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakao. Sastojke lagano izmešajte drvenom varjačom.Pripremite kalup prečnika 26 cm. Namažite ga margarinom i pospite brašnom. U njega sipajte biskvitno testo.Pecite ga četrdeset minuta na 180° C, u prethodno zagrejanoj pećnici. Biskvitnu koru ostavite da se ohladi pa je presecite na tri vodoravna dela.Umutite maslac u penastu masu. Otopite čokoladu na pari. Sjedinite je sa maslacem. Zatim dodajite jedno po jedno žumance i mutite dok ne dobijete kormpaktnu masu. Posebno umutite belanca i šećer u prahu. Čvrst šne dodajte u prethodno umućenu masu. Sastojke mutite dok ne dobijete čvrst fil.Pomešajte rum i mleko pa time natopite biskvitne kore.Gornju površinu torte prelijte delom glazure od čokolade. Drugi deo ostavite za ukrašavanje torte. Glazura se priprema tako što se na pari otopi čokolada, doda maslac i sve sjedini.Umutite šlag po uputstvu sa kesice. Njime napunite poslastičarski špric i dekorišite stranice i gornji obod torte. Drugi špric napunite glazurom i formirajte kuglice po obodu torte. Ukrasne listove poredjajte po gornjoj površini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here