Rolada od kestena i čokolade

0
682

rolada-od-kestenaPotrebno je:
Za biskvit: 3 velike kašike kakaa, 2 velike kašike brašna, malo soli, 5 jaja, 150 g šećera
Za kremu: 125 g kesten pirea, 2 kašike ruma, 2 dcl pavlake za šlag, 50 g tamne čokolade, šećera po želji

Priprema:
Za biskvit pomešajte brašno, kakao i so u posudi te prosijte. Odvojite belanjke od žumanceta. Miksajte belanjke dok ne posatanu čvrsti te u njih dodajte 1/3 količine šećera i miksajte dok smesa ne postane sjajna (oko 2-3 min). Izmiksajte žumanceta  sa preostalim šećerom dok se ne zapene. U smesu žumanceta naizmence dodajite belanjeke i brašno sa kakaom i soli. Mešajte lagano penjačom dok se sastojci ne spoje. Izlijte smesu u kalup veličine 40×30, obložen papirom za pečenje. Poravnajte smesu do rubova. Pecite na 220°C 5-7 min. Ostavite da se ohladi te biskvit prevrnite na vlažnu krpu i skinite papir za pečenje. Zarolajte roladu u krpu kako kasnije ne bi pukla.

Za kremu pomešajte pire sa rumom i dodajte otopljenu čokoladu. Dobro izmešajte, smesa bi vam trebali biti poput paštete. Istucite vrhnje u šlag i pomešajte sa kastenom.
Odmotajte roladu te ju premažite kremom, na rubove stavite tanji sloj kreme jer će se ona malo istisnuti dok ju budete rolali. Zarolajte roladu pazeći da rub na kraju postavite ispod rolade. Ostavite u hladnjaku 2 sata da se stvrdne ili najbolje preko noći. Ukrasite po želji sa šlagom ili kuvanim kestenima umočenim u čokoladu.Izvor

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here