Brza torta od čokolade

0
1092

Brza-torta-od-cokoladePotrebno je:
60 grama kakao praha , 180 grama brašna, malo soli, prašak za pecivo, 40 grama šećera ili prstohvat stevije ( imajte na umu da je stevija mnogo sladja od šećera i da vam je potrebna znatno manja količina ) , 12 malih kašika kokosovog ili biljnog ulja , 160 ml mleka po izboru ( pirinčano, kravlje, bademovo ) , pola kašike ekstrakta vanile, ili zamenite polovinu količine šećera vanilin šećerom

Priprema:
Izmešajte suve sastojke, pa dodajte tečne, i sve dobro promešajte. Smesu sipajte u manji kalup za torte i pecite 15 minuta u rerni na temperaturi od 170 stepeni. Ukoliko želite da je dekorišete, stavite u šerpicu izlomljenu čokoladu za kuvanje, dodajte malo mleka i putera (ili ulja) i stavite na slabu vatru. Kada se čokolada rastopi i sve sjedini, sipajte smesu preko torte, i premažite je celu. Možete je ukrasiti i šlagom, orasima, ili bilo čime što u tom trenutku budete imali na kuhinjskim policama. Prijatno!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here