Čizkejk sa čokoladnim keksom

0
1043

cizkejk sa cokoladnim keksomPotrebno je:
250 g čokoladnog keksa, 150 g putera, 2 kašičice granula želatina, 60 ml sveže prokuvane vode, 360 g sitnog sira, 300 ml slatke pavlake,
1 kašićica ekstrakta od vanile, 110 g šećera, 180 g bele čokolade (istopljene), 150 g čoko keksa sa belim punjenjem, 50 g čokolade za kuvanje (istopljene)

Priprema:
Postavite kalup za koru od 23 cm.Sameljite  čokoladni keks, potom dodajte istopljeni puter i mešajte dok se ne izjednači.Masu rukama rasporedite u kalup i izvucite na zidove kalupa ok 3 cm smese, potom stavite u frižider na 20 minuta.U činiji pomešajte želatin sa vodom, zatim ga rastvorite na pari. Sklonite sa ringle i sačekajte da se ohladi 5 minuta.U većoj posudi pomešajte sitan sir i slatku pavlaku, ekstrakt od vanile i šećer. Kada sve dobro sjedini, dodajte želatin i istopljenu belu čokoladu. Potom, ubacite izlomljen sendvič keks. Smesu sipajte u kalup, i stavite u fižider na 3 sata.Pre serviranja, otopite tamnu čokoladu (možete koristiti špric ili kesu) za dekoraciju.Izvor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here