Carska čokoladna torta

0
5093

Potrebno je:
Testo:
5 jaja, 125 g šećera, 125 g brašna, 50 g kakaa
Fil: 3 jaja, 75 g šećera, 150 g margarina, 150 g čokolade, 1 pomorandža, 75 g šećera u prahu
Glazura: 100 g čokolade, 1 kašika ulja
Priprema:
Belanca ulupati sa šećerom, dodati, jedno po jedno žumance, a zatim umešati brašno i kakao. Uliti masu u kalup za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta. Gotov patišpanj preseći po širini da bi se dobile tri kore.Mutiti jaja sa šećerom i kuvati na pari. Kada se zgusne,dodati čokoladu i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i umešati u ohlađenu smesu od čokolade. Celu pomorandžu staviti u blender, usitniti i dodati u krem. Krem promešati da bi se svi sastojci sjedinili i potom premazivati kore. Napraviti glazuru od ulja i čokolade, preliti preko torte i ostaviti da se stegne. Carsku čokoladnu tortu iseći, servirati i poslužiti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here